Esettanulmányok


Az alábbiakban olyan esetek kerülnek bemutatásra, melyek tanulságosak és az alkalmazott technikák igen nagy teljesítményét igazolják. A legújabb figyelemre méltó eset mindig az 1. számú. A hetente előforduló több tucat esetből azonban mindíg egy-egy karakterisztikus, egyedien jellemző, de típusában többször előforduló eset szerepel. Minden eset felsorolására nem vállalkozhatunk

  Cerebro-neurális homotoxikózis

 1. Vagyis magyarul agyi-idegrendszeri homotoxikózis. A 2012. júliusában hozzánk érkező 60-as éveiben járó hölgyet már több éve kezelték neurológiai osztályokon sikertelenül. Tünete igen különleges és ugyanennyire kellemetlen volt: mindkét keze zsibbadt, vádlija görcsölt; bal felső comb isiász ideg görcse majd ájulás és utána akaratlan széklet ürítés hajnali 2-6 óra tájban 15 perces roham időtartammal. Az első konzultáció alkalmával mindjárt sejthető volt, hogy tényleg valamilyen idegrendszeri problémáról van szó. Egy bioenergetikai gyorsteszt szinte kizárólagos pontossággal mutatta, hogy az agy és az idegrendszer összes sejtjeiben hihetetlenül magas a sejtbe zárt toxin, azaz a homotoxin szint és az is kiderült, hogy a szervezet többi szövetterületein ez a tény nem áll fenn. A homotoxikológiai vizsgálat eredménye beigazolta az elődiagnózist. A testben lévő összhomotoxin érték 43,2 mg/dl volt, ami emelkedett érték, de nem vezet érezhető tünetekhez és funkcionális zavarokhoz. Azonban a cerebro-neurális rendszerben a homotoxin érték 8350 mg/dl értéket mutatott. Az 1-4 mg/dl normálértékhez képest ez valóban igen magas, mivel már 150 mg/dl érték felett a beteg által is érezhető tünetek állhatnak elő. Javasoltuk egy cerebro-neurális antihomotoxiás injekció kúra azonnali elkezdését. A heti 1x1,1 ml adagban beadott Cerebrum totalis suis-Injeel forte injekció - a nyugatnémet Heel GmbH terméke - gyors javulást hozott. Az egyéb tünetekre pontosan kiválasztott cocculus C200 és egyszer causticum LM1 is javaslatra került egyszeri alkalommal. A több éve fennálló betegség alig 9 hónap alatt orvosolható volt. A teljes gyógyulás 2013. áprilisában következett be.

  Egy könnyebb fejfájásos és egy súlyosabb manager agyi roham, idegösszeomlással és hányással

 2. Mai világunk két érdekes története két 30 év körüli fiatal manager nővel esett meg.(2008. május-június) Együtt tárgyaljuk a tüneteket, mert a tünetalapok, okok ugyanazok.
  1. Az enyhébb esetben a hölgy arról számol be, hogy három éve krónikus fejfájása van, esetenkénti hányingerrel. Jól célzottan agyi CT készül, de az negatív és minden más neurológiai vizsgálat is negatív eredménnyel zárul. Közlik, hogy nem adnak gyógyszert, mert még kárt okoznának, hiszen nincs diagnosztikai alapja. A fejfájás marad, a beteg szenved. Nálunk a beteg jól megfogalmazva közli a következőt: - A jobb halántékból kiindulva időnként a homlok közepéig sugárzó nyomó fájdalom egy kb. tojás nagyságú területen. Elektroakupunktúrás készülékkel megvizsgálva az agyat a mellékelt ábrán lévő méréseredmények láthatók. Jól látszik, hogy a jobboldali lobus frontalis területen jelentős mértékű agyenergia hiány állt elő (az első számok az első enyhébb eset mérési eredményei, a második szám a súlyosabb eseté). A terület a mérésekkel valóban egy tyúktojás nagyságúra diagnosztizálható. A neurológus orvos gyógyszerelvetése jogosnak látszik, mert ez a terület energiahiányos, gyógyszerekkel ez a helyzet nem javítható. Az agyra adott célzott Dr. Voll féle elektroakupunktúrás kezeléssort javaslunk (5,5Hz, 4-6 percig, stimuláló impulzus, 2-3 mA - majd egyre emelkedő frekvenciával), ami gyors javulást hoz. Néha a magas stressz terhelés miatt visszaesés jelentkezik, de a Dr. Voll készülék beindítja a sejtek közötti ionizációs folyamatok és egyéb sejtműködések normális rendjét és a beteg meggyógyul.
  2. A második eset nem ilyen egyszerű. Ez az ügyfelünk korábban már felkeresett bennünket súlyos irányba forduló agybetegségével, melyet 9 hónap alatt gyógyulásig asszisztáltunk. Akkor többszörös túlterhelés - 3 ember helyett dolgozott - állt elő szédüléssel, hányással járó, fülben sípoló hanggal együtt fellépő tünet együttes. Nem volt egyszerű dolgunk, amellett, hogy kiemelt B1 vitamin hiányt is megállapítottunk. Több homeopátiás szerrel való kezelést javasoltunk C200-as és C10.000-es potenciában, minimál dózissal, valamint célzottan elektroakupunktúra kezelést az agy megfelelő területére. A tisztán agyi tünet ellenére a hagyományos orvosok gyomortükrözést akartak, de a beteg - jogosan - ettől elállt és hozzánk fordult. A medulla oblongata területen kezdődő kóros elváltozást sikerrel megoldottuk. Főleg rhus-t. C200-at és sep. XM-et ajánlottunk 1-2 globulis dózisban. 5 hónap múlva újra jelentkezik a beteg, de mostmár súlyosabb tünetekkel: hányinger hányás, erős szédülés; már nem bír járni és a hányások száma szaporodik. A jobb oldali lobus frontális területén olyan súlyos energiaesés mérhető, hogy az agy totális koordinációs zavara áll elő. Szerencsére a szövettani elváltozások negatívak. A nő ismét túlterhelte magát, ismét több ember helyett dolgozott. Nem tudja érzékelni teljesítőképessége határait. Az agy és a komplett idegrendszer súlyos energiazavara - teljes idegösszeomlás - látszik (5-12 között 80 helyett a Dr. Voll készülékkel mérve). Ezzel szemben a neurológiai szakrendelés nem tud neurológiai eltérést kimutatni (?). Olyan rossz a helyzet, hogy sem elektroakupunktúrára, sem homeopátiára nem reagál. Ilyenkor szervpreparátum injekciót szoktunk javasolni. Ez esetben a Lobus frontalis Gl, N, Serienpackung R-sor (10x1 ml D5, D6, D8, D12, D30 emelkedő potenciasorú homeopátiás szervpreparátum injekció) kerül alkalmazásra. Minden ampulla egyre nagyobb teljesítménnyel stimulálja az agy lobus frontalis részét és helyreállítja az agyműködést. Már az első 1 ml D5-ös injekció beadására hatalmas javulás következik be. A hányás, hányinger elmúlik. Az 5. injekció után (heti 2 injekció) már hétvégi kirándulást tud tenni, de még nem gyógyult meg teljesen. Az injekciósor teljes beadása végérvényes gyógyulást hoz, ha nem terheli túl magát ismét. A beteg ebből a betegségből 2008. VII. 17-én teljesen kigyógyult.

  Tályogos, gennyes krónikus fülbetegség kutyánál

 3. A következő történet egy jó házőrző német juhász kutya esete. Kétségbeesetten keresnek meg bennünket azzal, hogy a kutya egyik füle évek óta gennyesedik, tályogosodik. Az állandó tisztogatás és állatorvosi ellátás ellenére a helyzet egyre romlik, így a kutya külső fülének sebészeti eltávolítására gondolnak. Ügyfelünk kétségbeesetten kérdezi: - Milyen lenne ez a szép német juhász egy füllel? A helyzet igen komolynak látszott. A hosszas mérlegelés és repertorizáció után Sulphur C200, 1 golyócska adását javasoltuk. A kutya füle meggyógyult néhány hét alatt - ilyen hosszú ideig működött az 1 db sulph. C200-as golyócska - és elmaradt a fül eltávolítása.
 4. A halálra ítélt dobermann

 5. Ez a borzalmas dolog egy 7 éves, végét járó dobermann kutyával esett meg. Az állat egy hete már nem evett csak ivott; egyik oldalán feküdt az előszobában és nem mozdult, nem tudott felállni. Az állapotból úgy ítélte meg az állatorvos, hogy el kell altatni, a kutya rákos volt. Szinte reménytelenül mesélte el a kutya szomszédságában lakó kis hölgy nekünk az esetet. Várták az állatorvost az elaltatás végett. Azonban az esetleírás olyan pontos volt - és ez a homeopátiában nagyon fontos - hogy sikerült egy gyógyszert kiválasztani. Ez nem volt más, mint a Nitricum-acidum C200. Ebből a homeopátiás szerből 1db golyócskát javasoltunk. Ezt beadták és a kutya egy hét után felkelt és elkezdett enni. Néhány héten belül teljesen felépült. Még hónapokkal utána is hallottam a kutyáról és szerencsére jó híreket. 
 6. Prosztata daganat korai stádiumban

 7. 67-éves férfi beteg 2003 IX. 19-én a következő tüneteit meséli el: - Gyakori vizelési inger, vizelettartási problémák; jobb alsó lábszár duzzadt, ödémás, a jobb lábfej is duzzadt, mely este rosszabbodik; piros folt a boka környékén; székrekedés és vérzés a végbélből. A kórházban prosztata rosszindulatba hajló daganatát diagnosztizálják, melyet lelettel is alátámasztanak. Prosztata PSA: 29,7 ng/ml (RÉ referens érték tartomány 5 ng/ml alatt). Az urológusok műtét végrehajtását fontolgatják és a prosztata szövettani mintavételét kezdeményezik. A beteg megijed és alternatívák után néz. Megállapítást nyer az a tény hogy a beteg 1300 BE (norm.: 5500-6500 BE) egység káros sugárzásban fekszik hosszú évek óta. Ágyát áthelyezni nem tudja, ezért a geopatogén tér semlegesítését érjük el kompenzátor segítségével. Majd a homeopátiás repertorizáció után (Dr. Michael Barthel módszere) Pulsatilla XM(C10.000) 1 globuli (golyócska) beszerzését javasoljuk és azt mondjuk ne tegyen semmit, várja ki a gyógyszerhatást. 2003. XII. 9-én - tehát alig több mint 2 hónap múlva - a beteg örömmel közli a következőt: - Elkészült az új PSA érték: 3,2 ng/ml, ami jóval alatta van a referensérték tartománynak. Ezen kívül a beteg minden panasza megszűnt, melyet 2003 szeptemberében említett. Az urológusok eltekintenek a beavatkozásoktól és egy év múlva rendelik vissza a beteget kontrollvizsgálatra. Ilyen teljesítményekre képesek minimális mennyiségben a magaspotenciájú homeopátiás gyógyszerek. (A mellékelt képen a fekete kökörcsin látható.)
Epikrízis: Ezek az esetek azt bizonyítják, hogy a magaspotenciájú homeopátiás gyógyszerek hatásos ellenszerek lehetnek lokális és kezdődő jó és rosszindulatú tumorok esetében és radikális, mással nem kezelhető estekben is. Ezért ajánlható a gyakorló homeopátiás orvosoknak, hogy bátrabban és széleskörübben alkalmazzák a magaspotenciás homeopátiás gyógyszereket. Tanácsadásunk, javaslataink ezúttal is beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. A magaspotenciás gyógyszerek alkalmazásának egyik legjobb szakértője a Barthel & Barthel AG vezetője és tulajdonosa Dr. med. Michael Barthel. Az itt bemutatott technikák az intézet stílusát kívánták megismertetni. A jövőben ezen homeopátiás esettanulmányok részben rendszeresen új eseteket mutatunk majd be a Barthel & Barthel AG és a PSZICHOSZINTÉZIS LABOR tapasztalataiból.

© PSZICHOSZINTÉZIS LABOR - Minden jog fenntartva
Szabadon átvehetők más honlapra a honlapunkon lévő anyagok, ha az átvett anyag végén egy link szerepel a Pszichoszintézis Labor honlapjához
A honlapot a következő böngészőkön teszteltük:  Internet Explorer 7 és 8-as,  Firefox 3.57, Opera 10.63, , Safari 3.1.1.(525.17) 
Ajánlott felbontás: 1024x768